Yritysesittely

Mari Kallionpää Jewellery on yhden hengen yritys, joka on perustettu joulukuussa 2003.

Suunnittelen ja valmistan korumallistoja pääasiassa jalometalleista ja koru- sekä jalokivistä. Tällä hetkellä valmistan ja myyn ainoastaan omia mallistojani, sillä tilaustöille ei valitettavasti löydy aikaa.

Ajatuksenani on valmistaa laadukkaita käyttökoruja kaikkiin tilanteisiin, niin arkeen kuin juhlaankin. Valmistan korut piensarja- ja käsityömenetelmin.

Keväällä 2011 avasimme yhteisen korumyymälän, Juju Jewelleryn kahden kollegani, Heta Andersonin ja Sanna Nuutisen kanssa, Helsingin keskustaan, Torikortteleiden Kiseleffin taloon. Toukokuussa 2013 Juju Jewellery siirtyi osoitteeseen Eerikinkatu 9, jakamaan liiketilan Pienen kenkäpuodin kanssa. Vuoden 2015 alussa päätin jättää Juju Jewelleryn ja jatkaa yritystoimintaani omillani.

Muotoilija Mari Kallionpää

Olen valmistunut Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista koru- ja esinemuotoilijaksi vuonna 2000. Tämän jälkeen jatkoin opintojani Taideteollisessa korkeakoulussa, taideteollisen muotoilun koulutusohjelmassa. Valmistuin taiteen maisteriksi vuonna 2006.

Tämän lisäksi olen täydentänyt ammattitaitoani mm. taidehistorian ja sosiaalipsykologian opinnoilla avoimessa yliopistossa sekä Lahden ammattikorkeakoulun järjestämässä korutaiteen erikoistumisopinnoissa.

Löydän inspiraationi ihmisistä, urbaanista kaupunkielämästä ja luonnosta. Työstän aiheita koruihini piirtämällä ja valokuvaamalla.